Adriaan Mol
Ondernemer

Ondernemingen

Mollie Payments

Voorafgaand aan de start van Mollie startte Mol samen met tech ondernemer Boris Veldhuizen van Zanten het hostingbedrijf NovaHost. NovaHost werd na het eerste jaar al verkocht. Met het geld dat Mol verdiende met de verkoop, startte hij Mollie. Mollie verkocht SMS diensten aan haar zakelijke klanten. Later werd in samenwerking met ABN AMRO bank de iDEAL betalingsfunctie toegevoegd aan de dienstverlening van Mollie. 

In 2012 besloot Adriaan Mol een stap terug te doen in het bedrijf en stelde een Raad van Bestuur aan. Zelf is hij actief op het gebied van strategie en innovatie. Inmiddels is Mollie uitgegroeid een van de grootste PSP (Payment Service Provider) van Europa.

MessageBird

MessageBird vloeide voort uit Mollie. Op het moment dat Adriaan Mol in 2012 bij Mollie de Raad van Bestuur aanstelt, start hij samen met Robert Vis een nieuwe onderneming: MessageBird. MessageBird neemt direct de SMS activiteiten van Mollie over zodat Mollie zicht volledig kan focussen op het online betalingsverkeer. 

Inmiddels is MessageBird één van de grootste bedrijven op het gebied van SMS diensten. Daarnaast zijn ze tegenwoordig ook actief op de gebieden voice en chat. Aan ambitie geen gebrek, want in 2017 werd er tijdens een investeringsronde nog 60 miljoen opgehaald bij MessageBird, bedoelt voor verdere expansie.

ZayPay

ZayPay werd samen met compagnon Bastiaan Peters opgericht in 2008. Ook deze onderneming werd al vrij snel doorverkocht. In 2011 kocht Mobile Interactive Group de onderneming. 

De technologie van ZayPay had overlap met de activiteiten van Mollie. 

Onemorething.nl

Onemorething.nl is ontstaan uit een ‘hobby project’ van Mol, namelijk MacOSX.nl. Later gefuseerd tot Onemorething.nl met als doel om de grootste Nederlandstalige nieuwssite te worden rondom Apple.

Achtergrond informatie Adriaan Mol

Adriaan Mol (14 maart 1984) is opgegroeid in Breda. Inmiddels bekend van diverse internet- en techondernemingen en is hij actief als investeerder. Zo investeerde hij bijvoorbeeld in Homerun, ETQ, Bux en Framer. Adriaan heeft zich in de beginjaren van Mollie enorm hard gemaakt voor de regulering van fintech.

Adriaan Mol is in het verleden uitgeroepen tot “Beste ondernemer in de online industrie” (2018) en behoorde hij tot de 25 succesvolste ondernemers onder de 25 (2007).

Geschat vermogen 2019: 45 miljoen euro